Valkosuklaa-hedelmäruudut

Helpot peltileivonnaiset ovat in, ja nämä valkosuklaa-hedelmäruudut toimii juhlissa, piknikillä, myyjäisissä… you name it!

Valkosuklaa ja kerma ova reseptin kulmakivet, mutta voit muunnella leivonnaisia teeman ja sesongin mukaan. Ruudut ovatkin täydellisiä erilaisilla makutomusokereilla leikkimiseen.

Voit tehdä ruudut ihan tavallisestakin tomusokerista, mutta makutomusokereilla voi muunnella makua ja fiilistä.

Esimerkiksi tässä käytetty Sugar and crumbsin mango & passion tekee ruuduista ihanan karkkimaisia. Makutomusokerit eivät ehkä ole artesaanileivonnan kulmakiviä, mutta sopii mainiosti jenkkityylisen leivontaan ja hullutteluun!

Valkosuklaa-hedelmäruudut

Iso pellillinen

 

Pohja:

250 g voita

1,5 dl punaista maitoa

1 dl kermaa

1 sitruunan, limen tai appelsiinin kuori

5 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

3 dl fariinisokeria

2 tl vaniljasokeria

3 munaa

Päällinen:

1 dl kermaa

250 g valkosuklaata (voi laittaa enemmänkin, oman maun mukaan)

2 dl (maku)tomusokeria

(Koristeita tai kastiketta)

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Sekoita odotellessa jauhot ja sokerit isossa kulhossa. Sekoita kerma, maito ja hedelmän kuori jäähtyneen voin sekaan, ja kaada jauhojen ja sokerien kulhoon. Sekoita. Lisää munat yksitellen samalla sekoittaen.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille (isolle) ja paista uunin keskitasolla n. 20-25 minuuttia. Älä paista liikaa! Anna pohjan jäähtyä.

Kuorrute: Kiehauta kerma kattilassa. Paloittele valkosuklaa ja heitä kerman joukkoon. Sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä hetken. Lisää (maku)tomusokeri ja sekoita tasaiseksi.

Levitä kuorrute pohjan päälle. Huom! Kuorrute alkaa jähmettyä todella nopeasti, joten älä vitkuttele.

Koristele halutessasi esim. nomparelleilla, (kuivatuilla) marjoilla, appelsiininkuoripaloilla, sokerikukilla, yksisarvisilla, suklaarakeilla, värigeelillä… mikä ikinä tilanteeseen sopii!

Voit myös jättää ruudut kokonaan koristelematta, jolloin lopputulos on simppelin tyylikäs.

Leikkaa ruuduiksi. Tarjoile sellaisenaan tai kastikkeen kanssa. Toimii hyvin, jollei jopa vielä paremmin, seuraavana päivänä jääkaappikylmänä.


Pro tip! Jos tarjoat ruutuja juhlissa, joissa on paljon muutakin syötävää, leikkaa ruudut minikokoisiksi. Ihmiset tarttuu helpommin pieniin suupaloihin, ja koska ruudut ovat superhyviä, pala toisensa jälkeen häviää joka tapauksessa lautaselta kuin itsestään!

PS. Tällä reseptillä ruutuja tulee paljon! Ne kestää tarpeen tullen hyvin pakastamista.