Unicorn cereal treats eli muroherkut

Unicorn cereal treats eli yksisarvismuroherkut ovat superhyviä ja nopea tehdä. Rakenne muistuttaa hieman riisisuklaata, mutta maku yllättää.

Nämä muroherkut ovat nimensä mukaisesti tehty yksisarvismuroista (Kellog’s Unicorn Froot Loops) mutta makua ja rakennetta voi muokata vaihtamalla muroja. Voit tehdä nämä oikeastaan mistä muroista tahansa! Seuraavaksi aionkin kokeilla Coco popseja…

Tarvitset:

3 rkl voita

n. 350 g vaahtokarkkeja (määrän ei tarvitse olla tarkka, 300-400 välillä on tosi jees. Voi laittaa enemmänkin tai jos vaahtiksia on kaapissa vähemmän, vähennä murojen määrää hitusen)

3/4 pakettia (n. 1,5 l) Kellog’s Unicorn Froot Loopseja tai muita muroja

Päälle haluamasia hörsellyksiä: esim. sulaa suklaata, strösseleitä, nomparelleja, pieniä nameja…

Sulata voi isossa kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää vaahtokarkit ja anna sulaa koko ajan sekoitellen. Kaada sekaan murot ja sekoita. Massa on tahmeaa ja vaatii vähän vääntöä.

Kaada (tai oikeastaan kaavi raivokkaasti) seos leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille tai isoon vuokaan. Tasoita niin paljon kuin pystyt, ei tarvitse olla ihan tasaista. Kun massa on vähän jähmettynyt, sitä voi tasoittaa hieman lisää esim. lastalla painellen.

Odottele vartti tai vaikka pidempäänkin, jos aikaa on. Jos haluat päälle suklaata, sulata se vesihauteessa ja roiski/valuta muromassan päälle. Ripottele muut hörsellykset sekaan. Kuvien herkuissa on päällä sulaa valkosuklaata, erilaisia nomparellipurkkien jämiä ja kultasprayta.

Anna kovettua kunnolla, leikkaa paloiksi ja tarjoile. Herkut säilyvät tiiviissä rasiassa huoneenlämmössä noin viikon (hah hah, oikeasti nämä häviävät salaman nopeasti parempiin suihin).