Tomaatti-mozzarellapiirakka toimii aina. Jos mietit tarjottavaa illanistujaisiin tai piknikille, tee tämä. Perunamuusijauho tekee pohjasta ihanan ja simppeli täyte ei kaipaa mitään lisää. Plus: vihdoin syy ostaa Mummon muusia!
Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunamuusijauhoja
ripaus suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
75 g voita
1/2 dl kylmää vettä
Täyte:
n. 4 tomaattia
200 g mozzarellaa
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
tuoretta basilikaa
Nypi jauhot, perunamuusijauho, suola, leivinjauhe ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja hieman reunoille. Pidä vuokaa jääkaapissa ainakin tunti, jonka jälkeen pistele pohjaa haarukalla sieltä täältä.
Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Viipaloi tomaatit ja mozzarella ja asettele ne pohjan päälle. Lorauta päälle oliiviöljyä ja ripottele mausteet ja vähän basilikaa. Paista vielä 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Koristele valmis piirakka muutamalla basilikan lehdellä.
Piirakkaa voi syödä heti, mutta se on yhtä hyvää ellei jopa parempaakin hieman jäähtyneenä.