Tomaatti-mozzarellapiirakka

Tomaatti-mozzarellapiirakka toimii aina. Jos mietit tarjottavaa illanistujaisiin tai piknikille, tee tämä. Perunamuusijauho tekee pohjasta ihanan ja simppeli täyte ei kaipaa mitään lisää. Plus: vihdoin syy ostaa Mummon muusia!

Pohja:

2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunamuusijauhoja

ripaus suolaa

1/2 tl leivinjauhetta

75 g voita

1/2 dl kylmää vettä

Täyte:

n. 4 tomaattia

200 g mozzarellaa

1 rkl oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

tuoretta basilikaa

Nypi jauhot, perunamuusijauho, suola, leivinjauhe ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja hieman reunoille. Pidä vuokaa jääkaapissa ainakin tunti, jonka jälkeen pistele pohjaa haarukalla sieltä täältä.

Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Viipaloi tomaatit ja mozzarella ja asettele ne pohjan päälle. Lorauta päälle oliiviöljyä ja ripottele mausteet ja vähän basilikaa. Paista vielä 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Koristele valmis piirakka muutamalla basilikan lehdellä.

Piirakkaa voi syödä heti, mutta se on yhtä hyvää ellei jopa parempaakin hieman jäähtyneenä.