Tiramisu

Tiramisu on jälkiruokien italialainen klassikko, joka toimi aina!

Herkku on myös kätevä illalliskutsujen jälkiruoka: se tehdään jo edellisenä päivänä jääkaappiin tekeytymään ja ennen tarjoilua vuoka vain koristellaan kaakaojauheella ja jälkiruoka on valmis pöytään.

Tässä mutkaton ohje, jolla onnistut varmasti!

Tarvitset:

4 kananmunaa

1/2 dl hienoa sokeria

1/2 dl tomusokeria

500 g Mascarponea

Pari desiä jäähtynyttä kahvia (joko vedellä jatkettua espressoa tai vahvaa suodatinkahvia)

Loraus Marsala-viiniä (voi jättää pois, jos haluaa alkoholittoman)

n. 200-400 g Savoyardi-keksejä

Ota kaksi kulhoa. Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset ja hieno sokeri valkoiseksi, suht kovaksi vaahdoksi. Siirrä sivuun.

Vatkaa toisessa keltuaiset ja tomusokeri. Lisää mascarpone ja sekoita tai vatkaa se keltuais-tomusokerivaahdon sekaan. Kääntele varovasti valkuaissokerivaahto sekaan.

Kasaa tiramisu: Laita kahvi laakeaan kulhoon, johon mahdut upottamaan Savoyardi-keksejä. Lorauta halutessasi kahvin sekaan Marsalaa. Upota keksejä kulhoon ja lado tarjoiluvuoan pohjalle.

Lusikoi runsaasti mascarponetäytettä päälle. Lado toinen kerros kahviin upotettuja keksejä. Lusikoi loput mascarponetäytteestä keksien päälle.

Keksien ja vaahdon ei tarvitse olla tasaisesti kulhossa, kunhan päälimmäinen kerros on mascarponetäytettä.

Kelmuta vuoka ja anna olla jääkaapissa yön yli (tai ainakin useampi tunti). Siivilöi tiramisun päälle runsaasti tummaa kaakaojauhetta juuri ennen tarjoilua.

Tarjoa espresson, hyvän jälkiruokaviinin tai muun lempijuomasi seurana. Varoitus: tämä vuoka katoaa nopeasti parempii suihin!