Suklaamoussea voi luonnehtia monella tavoin. Klassinen. Tyylikäs. Syntisen hyvä.
Jälkiruokien grand old lady sopii käytännössä kaikenlaisten ruokailujen päätteeksi. Se ei pröystäile, mutta ei ole koskaan liian vaatimatonkaan.
Mousse tehdään valmiiksi jähmettymään hyvissä ajoin, mieluiten jo edellisenä päivänä. Nauti suklaamoussen seurana espresso, pääruuaalta jääneet punkun jämät tai lasillinen kuplivaa. Pro tip: lorauta sekaan aavistus Cointreauta!
200g tummaa suklaata
2 liivatelehteä
2 munan valkuaista
2 munan keltuaista
1/2 dl tomusokeria
2 dl kuohukermaa
2 rkl kiehuvaa vettä
Liota liivatteita kylmässä vedessä. Sulata suklaa vesihauteessa. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi omassa kulhossaan. Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri keskenään omassa kulhossaan. Vaahdota kerma omassa kulhossaan.
Sekoita sulatettu suklaa keltuais-sokerivaahtoon. Kääntele joukkoon valkuaisvaahto ja kermavaahto.
Liota kylmästä vedestä puristetut liivatteet kiehautettuun veteen. Valuta mousseen koko ajan sekoittaen.
Lusikoi vaahto kulhoihin ja laita jääkaappiin yön yli. Tarjoile. Kuvissa moussen päälle on rouhittu ruby-suklaata. Tästä reseptistä tulee noin kuusi annosta riippuen annoskoosta.