Sitruuna-marenkipiirakka on raikas ja makea herkku. Helppo piirakka sopii täydellisesti jälkkäriksi, brunssille tai illanistujaisiin.
Pohja:
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
100 g voita
1 keltuainen
vettä
Sitruunatäyte:
1 1/2 dl vettä
1 1/2 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
3 keltuaista
1 sitruunan kuori raastettuna
1 sitruunan mehu
Marenki:
4 valkuaista
1 dl sokeria
Nypi jauhot, sokeri ja voi. Lisää joukkoon keltuainen. Lisää kylmä vesi nopeasti sekoittaen. Vältä ylimääräistä vaivaamista. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja paista 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Tee täyte. Laita kaikki täytteen ainekset kattilaan ja keitä seosta, kunnes se sakenee. Anna täytteen jäähtyä. Kaada täyte piirakka pohjan päälle.
Tee marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sekaan sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Levitä marenki täytteen päälle. Voit myös pursottaa sen, mutta piirakasta tulee hyvännäköinen, vaikka levittäisitkin marengin piirakan päälle vain lusikalla taiteellisin vedoin. Tällä ohjeella markenkia tulee aika paljon. Voit siis halutessasi tehdä vähemmänkin ja säästää ylimääräiset valkuaiset vaikka aamiaiselle. Tai paista erikseen pellillä muutamia marenkinokareita esimerkiksi jäätelöön tai kaakaoon laitettavaksi.
Paista piirakkaa hetki reilussa 200 asteessa (riippuen uunista), kunnes marenki on saanut sopivasti väriä. Anna piirakan jäähtyä ja maista!