Vohvelit maistuvat ja näyttävät älyttömän hyviltä. Parhaat ovat paksuja ”ristikkovohveleita” ja ne tehdään belgialaisella vohveliraudalla.
150 g voita + sopivasti lisää paistamiseen
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Ripaus suolaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
Sekoita aineet tasaiseksi ja anna turvota ainakin puoli tuntia. Taikinan voi tehdä jo edellisenäkin päivänä valmiiksi halutessa. Voit myös oikaista tekemällä taikinan valmispussista.
Paista vohvelit voilla voidellulla vohveliraudalla. Anna hetki jäähtyä, jolloin vohveleista tulee rapeita päältä.
Tarjoile kermavaahdon, marjojen, suklaakastikkeen, hillon, Nutellan, hedelmien tai jäätelön kanssa. Kuvissa vohveleiden päällä on vadelmia, mustikoita, kermavaahtoa ja aivan ihanaa Macun vadelmakastiketta.