Porkkanakakku

Pellillinen porkkanakakkua syntyy käden käänteessä tällä helpolla ohjeella. Kuorrutetta tulee ihanan paljon, ja leivonnainen vain paranee jääkaapissa.

Tässä helpon porkkanakakun resepti:

Tarvitset:

500 g porkkanaa

2 dl taloussokeria

2 dl luomuruokosokeria

5 munaa

200 g voita (sulatettuna ja jäähdytettynä)

5 dl vehnäjauhoja

1 rkl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 rkl kanelia

1/4 tl muskottipähkinää

1/4 tl suolaa

n. 100 g saksanpähkinää rouhittuna

Kuorrute:

200 g huoneenlämmössä pehmennyttä voita

600 g maustamatonta tuorejuustoa

5 dl tomusokeria

2 tl vanijasokeria

Manteli- tai pähkinärouhetta tai muita koristeita

Raasta porkkanat ja jätä odottamaan sivuun. Vatkaa taloussokeri, luomuruokosokeri ja munat vaahdoksi kulhossa. Sekoita kuivat aineet keskenään.

Sekoita vuorotellen kuivia aineita ja jäähtynyttä voisulaa munasokerivaahdon sekaan. Lisää rouhitut pähkinät ja porkkanaraaste. Kaada isolle uuninpellille ja paista noin 25 minuuttia 175 asteessa uunin keskiosassa.

Anna pohjan jäätyä ja tee kuorrute. Vatkaa pehmeä voi sähkövatkaimella ja lisää tuorejuusto. Vatkaa ja lisää tomu- ja vaniljasokeri. Vatkaa lisää ja levitä kuorrute kakun päälle. Koristele. Tadaa, kakku on valmis!

Jos peltileivonnaiset kiinnostaa, kokeile myös hauskoja valkosuklaa-hedelmäruutuja >>