Nämä keksit eivät ehkä ole kaikista kauneimpia, mutta maku on älyttömän hyvä. Ja todellinen syy miksi nämä ovat ihan parhaita on se, että ne on todella helppo ja nopea tehdä. Ehkä jopa liiankin!
Ruokosokerisiirappi on näiden keksien juju, joten älä jätä sitä pois tai korvaa sitä jollakin muulla aineella. Jos kaapistasi ei löydy ruokosokerisiirappia, sen ostaminen kannattaa, sillä tehtyäsi kerran näitä keksejä tulet tekemään niitä useamminkin. Ruokosokerisiirappia löytyy ainakin suuremmista ruokakaupoista ja pullo säilyy pitkään.
100g sulatettua voita
1,5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1,5 rkl ruokosokerisiirappia
2,25 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
(Loraus vettä tai maitoa, jos taikina on liian jäykkää)
Sekoita kaikki aineet kulhossa. Tee taikinasta neljä n. 30 cm pituista pötköä uuninpellille ja painele pötköt littaniksi.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa reilu 5 minuuttia. Varoitus! Viiden minuutin jälkeen keksit palavat todella nopeasti, joten kannattaa olla kytiksellä uunin edessä. Ota mielummin pois liian aikaisin! Leikkaa keksit veitsellä paloiksi, kun pötköt ovat vielä kuumia. Anna jäähtyä ja nauti!
Paras kyytipoika näille kekseille on kahvi, tee tai lasi kylmää maitoa.