Ihana aamiainen

Kiireetön aamiainen on yksi elämän suurimmista nautinnoista. Aamiainen ilahduttaa aina, nautti sen hotellin aamiaissalissa, kahvilan kodikkaassa hälyssä tai kotona keittiön pöydän ääressä.

Kotiaamiaisesta saa luksuksen helposti, kun varaa kaappeihin seuraavat asiat:

Tuorepuristettu appelsiinimehu

Mikään ei ole masentavampaa kuin se kitkerä oranssi litku, jota myydään kaupan lämpimillä mehuhyllyillä. Luksusaamiaisella panostetaankin hyvään mehuun. Parasta on tietysti raikas vastapuristettu mehu, mutta myös kylmästä myytävät tuorepuristetut toimivat hyvin.

Croissantit

Jos leipomoa ei ole lähellä tai kukkaron nyörit kaipaavat kiristystä, varaa pakkaseen ihanan rapsakoita Pirkka voicroissantteja. Ne ovat kaupan croissanttien ehdotonta parhaimmistoa.

Hyvä hillo

Hilloissa on eroja. On hilloja, joiden maku muistuttaa hyvin kaukaisesti sitä, mitä purkin kyljessä on kuvattu. Sitten on takuuvarmasti hyviä hilloja, joiden sisältöä ei tarvitse arvailla. Paras hillo on tietysti (jonkun) itse tekemä, mutta peruskaupan valikoimista esimerkiksi St. Dalfourin, Bonne Maman ja Den Gamle Fabrikin hillot ovat herkullisia.

Tuoreet marjat ja hedelmät

Banaani, vähän marjoja, omenaa tai päärynää… Ota mitä hedelmiä tai marjoja kotoa sattuukaan löytymään. Pilko, laita kulhoon ja nauti. Tuoreet marjat ja hedelmät ovat todellista luksusta.

Smoothie

Smoothie tuoreista hedelmistä, marjoista tai vihanneksista lasketaan luksuskategoriaan. Smoothiehedelmien pilkkominen valmiiksi pakkaseen annospusseihin tai -rasioihin on toimiva idea. Myös kaupan valmiit pakastesmoothiesekoitukset ajaa asiansa.

Maitokahvi tai hyvä tee

Hyvä espresso ja kevyesti vaahdotettu (kaura)maito. Ranskalainen paahto ja iso kulho maitovaahtoa. Vahva suodatinkahvi ja loraus kuumaa maitoa. Kuppi klassista Earl Grey teetä tai virkistävää mate-hauduketta. Kaikki käy, kunhan se on hyvää.

Ihana aamiaishetki ja verkkainen tunnelma syntyy silmää miellyttävästä kattauksesta, kauniista kukista ja rennosta musiikista. Ystävistä ympärillä tai omasta rauhasta – seurana kirja tai kiiltävä aikakausilehti.