Helsingin kätketyt helmet

Helsinki on täynnä kaikkea mahtavaa. Joihinkin aarteisiin törmää sattumalta, kun taas joskus tarvitsee tietää mistä etsii.

Lapinlahden sairaala-alue

Lapinlahti oli Suomen ensimmäinen psykiatrista hoitoa varten rakennettu sairaala. Nyt alueella on kaikille avoin kaupunkikeidas Lapinlahden lähde, jossa pidetään tapahtumia, seminaareja ja kaikkea hauskaa.

Monet pienet yritykset majailevat täällä ja rakennuksissa on myös galleriatoimintaa. C. L. Engelin suunnittelmassa päärakennuksessa pidetään opastettuja kierroksia.

Ruokaa ja juomaa saa Kahvila Lähteestä, Hävikkiruokaravintola Loopista ja Venetsia Ambiencen leipomosta. Lapinlahden sairaalan puistossa on ihana kävellä ja pitää piknikkejä. Lisäksi täällä voi saunoa yleisessä saunassa.

Lapinlahdeen sairaala-alueella kannattaa vierailla nyt, sillä alueen kohtalo on epävarma.

Suomenlinnan Lelumuseo

Retki Suomenlinnaan on aina seikkailu; lautan irrotessa Kauppatorilta voi tuntea olevansa villi ja vapaa. Suomenlinnassa törmää moniin hurmaaviin paikkoihin heti lauttalaiturin ympäristössä, mutta saarella on vaikka millä mitalla helmiä hieman syrjemmässäkin.

Suomenlinnan Lelumuseo sijaitsee huoltolautan laiturin kupeessa. Sisältä löytyy museo ja suloinen museokauppa-kahvila. Täällä viihtyy niin lapset kuin aikuisekin, sillä mikä olisikaan nostalgisempaa kuin muistella lapsuuden leikkejä.

Lelumuseon kahvila Café Samovarbar suurine terassialueineen on yhtä ihana kuin itse museo. Herkut ovat kohtuuhintaisia ja sisustus kuin sadusta.

Regatta

Tämä helmi ei ehkä ole niin kätketty, mutta aina silloin tällöin törmää ihmisiin, jotka eivät ole kuulleet Regatasta.

Regatta on pieni punainen kahvila Töölössä Sibeliuspuiston ja Soutustadionin välissä. Symppis kahvila on auki vuoden jokaisena päivänä ja se houkuttelee kahville meren äärelle kaikkina vuodenaikona. Talvella pihan nuotiolla voi paistaa makkaraa.