Pääsiäisen hauskimmat ja helpoimmat leivonnaiset ovat muffinssit! Pääsiäismuffinssit koristellaan iloisenvärisillä rakeilla tai strösseleillä tai niistä tehdään söpöjä pääsiäispupuja.
Pääsiäismuffinssit
n. 20 kpl
Taikina:
140 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
Reilut 100 g haluamaasi suklaata rouhittuna tai hippuina
1 dl maitoa
400 g turkkilaista jugurttia
5 dl vehnäjauoja
4 tl leivinjauhetta
(Täyssuklaisia pieniä pääsiäismunia)
Kuorrute:
4 dl (2 prk) kuohukermaa
400 g (2 prk) vanilja-, appelsiini- tai sitruunatuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
1 dl tomusokeria
Lisää sokeria, jos kaipaat enemmän makeutta
Haluamiasi koristeita (pupun korvia, silmiä, keltaista geeliväriä, strösseleitä, suklaahippuja…)
Ota voi pehmenemään huoneenlämpöön hyvissä ajoin etukäteen. Vaahdota pehmennyt voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää maito, jugurtti ja suklaarouhe tai -hiput ja sekoita. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja sekoita ne rauhallisesti taikinaan.
Jaa taikina paperisiin muffinssivuokiin. Näteimmän lopputuloksen saat, kun laitat paperiset vuoat muffinssipellille. Jos haluat, voit laittaa jokaiseen vuokaan taikinan sisään yllätykseksi pienen täyssuklaisen pääsiäismunan.
Paista muffinsseja 200 asteessa uunin keskitasolla reilu vartti.
Anna muffinssien jäähtyä ja tee kuorrute. Vaahdota kerma vaahdoksi, lisää sekaan tuorejuusto ja vaniljasokeri ja siivilöi tomusokeri sekaan. Sekoita hyvin ja tarkasta maku. Lisää sokeria tarvittaessa.
Pursota kuorrute muffinssien päälle. Koristele muffinssit strösseleillä, keltaisella geelivärillä tai tee niistä söpöjä pääsiäispupuja!