Keksijoulukuuset ilahduttaa ja maistuu ihanilta – ja ennen kaikkea ne on helppo tehdä. Pursota vain oreoiden päälle täyte ja koristele!
Työläin vaihe on pistaasien kuoriminen ja hienontaminen, mutta pistaasirouheenkin voi ostaa valmiina halutessaan.
Tällä ohjeella saat 14 kpl keksijoulukuusia:
14 kpl Oreoita
1 dl kermaa
200 g tuorejuustoa (maustamatonta)
0,5 dl pistaasipähkinöitä
2 tl raastettua limen kuorta
1 tl vaniljasokeria
3 rkl tomusokeria
(pari tippaa vihreää elintarvikeväriä)
Koristeiksi kultahelmiä, syötävää kimallegeeliä, suklaatähtiä tai mitä vain minikuusien koristeita
Aloita tekemällä vihreä kuorrute: vaahdota kerma kulhossa ja lisää siihen tuorejuusto. Sekoita joukkoon hienonnetut pistaasipähkinät, vaniljasokeri ja limenkuori. Lisää lopuksi tomusokeri. Jos väri jää haaleksi, voit lisätä pari tippaa vihreää elintarvikeväriä.
Pursota kuorrute tähtityllalla keksien päälle kuusen muotoon. Koristele kuuset: kuvien kuusissa on latvoissa suklaatähtiä, kimalleköynnökset on kimaltavaa leivontageeliä ja pallot kultaisia koristerakeita.
Ohje on mukautettu versio Kaikkien aikojen jouluherkut -lehden(2/2020) reseptistä.