Helpot eväät piknikille

Helpot piknik-eväät on nopea pyöräyttää valmiiksi. Kun aurinko paistaa ja kaverit kutsuu, pakkaa eväskoriin ainakin nämä:

Wrapit

Ota tortillalätty. Levitä lätylle tuorejuustoa tai pestoa.

Lisää haluamasi täytteitä (mozzarellaa, tomaattia, kanaa, lohta, punasipulia, herneenversoja, basilikaa…). Hyvä combo on esimerkiksi tuorejuusto, johon on sekoitettu piparjuurta, kylmäsavulohi, (marinoitu) punasipuli ja kurkku.

Rullaa lätty kiinni aivan kuten rullaisit kääretortun ja kääräise se voipaperiin. Käännä voipaperin päät lätyn sisään.

Leikkaa lätty papereineen puoliksi hieman viistoon. Yhdestä lätystä saat siis 2 wrappia. Toista, kunnes wrappeja on tarpeeksi. Pakkaa suurehkoon eväsboxiin tai lado tarjottimelle ja laita pussi päälle.

Hedelmälohkot

Ota mieluisia hedelmiä. Kuori, pese ja lohko ne. Laita rasiaan.

Jos haluat fancyn hedelmäsalaatin, voit pilkkoa hedelmiä pienemmiksi paloiksi ja lisätä sekaan esimerkiksi marjoja ja tuoreita tai pakasteena löytyviä granaattiomenan siemeniä.

Suolainen piiras

Piirakka toimii hyvin eväänä. Nopea piiras syntyy valmispohjaan ja täytteeksi voi heittää vaikkapa ranskankerma-muna-maitoseosta, lohta, sipuleita ja mausteita.

Myös vähän enemmän ennakointia vaativa, mutta todella hyvä tomaatti-mozzarellapiirakka on aina varma valinta!

Näiden eväiden lisäksi sipsipussit ja keksipaketit toimivat aina!

Juomat

Piknikin klassikkojuoma on skumppa. Tölkki- ja lasipullolimut ovat myös idyllisiä eväsretkijuomia. Jumalten nektari, eli lemonade, on raikas juoma piknikille. Jos seurueeseen kuuluu pikkulapsia, älä unohda pillimehuja!

Muista tyyliin sopivat servetit, lautaset, lasit ja aterimet. Ympäristöä ajatteleva ottaa puiset aterimet ja piknik-viinilasit mukaan kertisten sijaan.