Cupcaket överillä kuorrutuksella ovat heaven on earth. Tässä hyvä perusohje kuppikakkupohjaan ja muutama supermakea kuorrutevaihtoehto.
Perusohje:
n. 12 kpl
150g voita
3 munaa
2,5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl turkkilaista jugurttia
Sulata voi ja jätä se jäähtymään. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja siivilöi jauhoseos muna-sokeri-vaahtoon. Sekoita joukkoon jäähtynyt voisula ja jugurtti. Lusikoi taikina cupcake-vuokiin ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja kuorruta.
Maapähkinävoi-toffee-kuorrute
n. 12 cupcakelle
200g huoneenlämpöistä voita
2 dl maapähkinävoita
0,5 dl toffeekastiketta
2 dl tomusokeria
Suolapähkinöitä ja banaanilastuja
Vatkaa sähkövatkaimella voi ja maapähkinävoi. Sekoita joukkoon toffeekastike ja tomusokeri. Pursota kuppikakkujen päälle ja koristele pähkinöillä ja banaanilastuilla. Valuta päälle toffeekastiketta.
Sitruuna-lakritsi-kuorrute
n. 12 cupcakelle
50 g huoneenlämpöistä voita
400 g sitruunatuorejuustoa
4 dl tomusokeria
Lakritsikastiketta
Lakuja
Vatkaa voi ja sitruunatuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Koverra lusikalla jokaiseen kuppikakkuun kolo ja valuta koloon teelusikallinen lakritsikastiketta. Pursota sitruunakuorrutus cupcakejen päälle ja koristele lakuilla ja lakritsikastikkeella.
Sitruunakuorrute toimii myös ilman lakua!
Ohjeet ovat edesmenneestä Kaneli & Sokeri lehdestä.