Vegaaninen kaurasuklaa ja sokeriton minttusuklaa: testissä Fazerin uutuudet

Fazer on lanseerannut uudet suklaat: vegaaninen Oat Choco -kaurasuklaa (tavallinen ja hasselpähkinä) ja sokeriton Karl Fazer Crispy Mint -minttusuklaa.

Näitä uutuuksia on odotettu ja kyselty jo vuosia, sillä vaikka Fazer on suuri suklaavalmistaja, se ei ole valmistanut lainkaan vegaanisia tai sokerittomia suklaalevyjä.

Nämä pikkusuklaalevyt ovat toistaiseksi myynnissä Fazerin omissa myyntipisteissä, muun muassa kahviloissa.

Fazer Oat Choco

Hyvänmakuinen perussuklaa. Koostumus on erinomainen, mutta Fazerin sinisen raikkaus puuttuu. Fazerin tavalliseen maitosuklaaseen verrattuna maku on hieman tunkkainen. Kaurasuklaan palat ovat samanmuotoisia pulleita kuin Fazerin täytesuklaissa ja patukoissa, eli Fazerin littanapalaisten perussuklaalevyjen tyylinen tämä ei ole. Oat Chocolla on hyvä hinta-laatu-suhde, sillä vegaanisuklaaksi levyt ovat melko edullisia, vaikka tuotteet toki ovatkin tavallisia suklaita kalliimpia.

Fazer Oat Choco Hasselpähkinä

Kuin Oat Choco, mutta hasselpähkinärouheella. Fazerin perinteisestä hasselpähkinäsuklaalevystä tuttu maku ilahduttaa. Raadin mielestä kaurasuklaa toimii pähkinän kanssa paremmin kuin ilman.

Karl Fazer Crispy Mint

Todella hyvä! Nimikin jo viittaa Fazerin sinisen tyyppiseen levyyn eli palat ovat saman muotoisia littanoita kuin Fazerin sinisessä (raadin mielestä littanat palat best: ne tuntuvat ihanalta kielellä). Rapsakat minttucrispit ovat raikkaita ja suklaa on kokonaisuudessaan todella onnistunut. Xylitolilla maustettua levyä ei arvaisi sokerittomaksi, jollei tietäisi.