Daim-päärynäpiirakka

Pala daim-päärynä-piirakkaa

Daim-päärynäpiirakka on vähän vähemmän tavanomainen överiherkku, joka on helppotekoinen, mutta kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin hyytymään. Koska Daim-päärynäpiirakka valmistuu kätevästi säilykepäärynöistä ja vaniljakastikejauheesta, raaka-aineetkin voi hankkia hyvissä ajoin etukäteen.

Tarvitset:

Pohja:

150 g voita

1 dl ruokosokeria

1 muna

2 dl vehnäjauhoja

1 dl kaurahiutaleita

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

1 purkki (n. 400 g tai vähemmän) säilykepäärynöitä mehussa – huom: myös liemi!

2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

2 pussia vaniljakastikejauhetta

Daim-rakeita

Pinalle:

Lisää Daim-rakeita

Tee näin:

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vatkaa voi ja sokeri. Lisää muna samalla vatkaten. Sekoita jauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Painele taikina piirakkavuuan pohjalle ja esipaista pohjaa 10 minuuttia 200 asteessa.

Paloittele säilykepäärynät. Sekoita keskenään täyte: vaniljakastike, vaniljakastikejauhe, säilykepäärynöiden mehu (n. pari desiä, jos ei riitä lisää hieman vettä tai päärynämehua, jos löytyy) ja Daim-rakeet.

Ota pohja uunista, anna jäähtyä hetkonen ja levitä päärynän palaset piirakan päälle. Kaada täyte päärynöiden päälle ja laita piirakka takaisin uuniin noin puoleksi tunniksi. Jos uunisi on ärhäkkä, voit laskea lämpötilaa hieman, esim. n. 175 asteeseen.

Heitä päälle lisää Daim-rakeita ja anna piirakan jäähtyä reilusti. Jos haluat, että piirakka hyytyy kunnolla, jätä se vielä jäähtymisen jälkeen jääkaappiin mieluusti yön yli.

Ohje on mukaelma Hellapoliisin reseptistä.