Brookies

Brookies = brownies meets cookies! Browniet ja keksitaikinan yhdistävä jenkkiherkku on helppo tehdä etukäteen ja siitä riittää useammallekin.

Ideana on tehdä erikseen brownietaikina pohjaksi ja paistaa sitä hetken. Brownietaikinan ollessa uunissa, valmistuu keksitaikina ja se ladotaan pohjan päälle. Sitten vain hetki paistetaan, annetaan brookies-levyn jäähtyä ja leikataan paloiksi.

Tärkein vinkki: älä paista liikaa! Jätä mielummin vähän raa’aksi kuin liian kypsäksi.

Brookies resepti

Brownies-taikina:

170 g voita

100 g tummaa (leivonta)suklaata

1,5 dl sokeria

hyppysellinen suolaa

2 tl vaniljasokeria

2 munaa

1,5 dl vehnäjauhoja

Cookies-taikina:

130 g voita (ota hyvissä ajoin huoneenlämpöön pehmenemään)

1,25 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

3 dl vehnäjahoja

Tummaa suklaata karkeaksi rouhittuna oman maun mukaan

Kourallinen suklaahippuja (tumma-, maito- tai valkosuklaa tai vaikka kaikkia)

Tee näin:

Tee brownietaikina kattilaan. Sulata ensin voi kattilassa liedellä. Ota kattila liedeltä ja sekoita suklaapalat voisulaan. Anna suklaan sulaa. Lisää sokeri, vaniljasokeri, suola, munat ja jauhot ja sekoita. Kaada reunalliseen pienehköön leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan, tasoittele taikina vuokaan ja työnnä uuniin paistumaan 200 asteeseen 10 minuutin ajaksi.

Tee cookietaikina kulhoon. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää muna ja vatkaa. Vatkaa myös leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhot desi kerrallaan aina välissä vatkaten. Lisää suklaarouhe ja sekoita vielä lopuksi suklaahippuja taikinaan. Jos suklaahippuja ei ole, don’t worry. Jätä ne vain pois tai lisää niiden sijaan mitä ikinä mieli tekee tai kaapista löytyy.

Lusikoi cookietaikina browniepohjan päälle. Sen ei tarvitse levittyä tasaisesti, koska keksitaikina leviää kuumassa uunissa vuokaan. Työnnä vuoka uudestaan uuniin ja paista 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä, siirrä vuoka vielä jääkaappiin jähmettymään ennen kuin leikkaat paloiksi.

Tämä on täydellinen tehtäväksi jo aamulla tai edellisenä päivänä. Vuoka saa hyvin jähmettyä ja viilentyä jääkaapissa, jolloin rakenne ja maku vain paranee.